Cécile Oorthuis – handgraveur

Cécile Oorthuis, professioneel handgraveur, creëert unieke gravures in edelmetalen voor juwelen en andere voorwerpen, terwijl ze bijdraagt aan het behoud van dit immaterieel erfgoed.

De Gravin Cécile Oorthuis Logo
informatie

Over Cécile Oorthuis – handgraveur

Cécile Oorthuis, professioneel handgraveur en oprichter van De Gravin, verandert van een muzikale carrière naar meesterlijke graveren. Ze hanteert de unieke kunst van handgraveren met precisie en passie, transformeert zilver, goud en staal in eeuwigdurende kunstwerken met zelfgemaakte beitels, niet frezen. Na het opnemen van haar bedrijf in 2014 heeft Cécile haar vaardigheden continu verfijnd door middel van meerdere masterclasses bij gerenommeerde meesters in de VS en België, en heeft ze zich gespecialiseerd in technieken zoals reliëf, sculpting, lumenesque, gold-inlay/overlay en fine english scrolls.

Ze past deze technieken toe op juwelen, horloges, jachtgeweren en maakt zelfs haar eigen gereedschap voor deze precisieklussen. Als een van de laatste handgraveurs in Nederland, aangezien er sinds de jaren 90 geen formele opleiding meer voor deze kunstvorm is, zet Cécile zich in om haar kennis en vaardigheden te delen door middel van masterclasses en door actief deel te nemen aan het Nederlands Gilde voor Goudsmeden.

Handgraveur Cécile Oorthuis is niet alleen een vakvrouw, maar ook een bewaarder van dit bijna immateriële erfgoed, en is vastbesloten om ervoor te zorgen dat de prachtige kunst van handgraveren blijft bestaan en gedijen. Ze is er trots op dat ze haar vakmanschap kan laten zien aan de toetsingscommissie van het Nederlands Gilde van Goudsmeden en zo haar plaats heeft verdiend in dit gerenommeerde gilde.

Of u nu op zoek bent naar een uniek gegraveerd sieraad, een persoonlijke inscriptie op uw horloge, of zelfs een familiewapen gegraveerd op een zegelring, Cécile Oorthuis is de meester graveur die u kunt vertrouwen om uw visie tot leven te brengen. Met De Gravin bent u verzekerd van vakmanschap, precisie en een diepe waardering voor de kunst van handgraveren.

Cécile Oorthuis – handgraveur

Cécile Oorthuis, professioneel handgraveur, creëert unieke gravures in edelmetalen voor juwelen en andere voorwerpen, terwijl ze bijdraagt aan het behoud van dit immaterieel erfgoed.

Adresgegevens


Telefoon

06-13165042