IJshoeve Ruitenbeek

Ambachtelijk boerenijs! Gemaakt van verse melk en room, is verkrijgbaar in unieke smaken. Verkoop op de hoeve en in diverse winkels.

Ijshoeve Ruitenbeek
informatie

Over IJshoeve Ruitenbeek

Midden tussen de landerijen van stichting de Boom vind je IJshoeve Ruitenbeek. Sinds 2005 wordt hier lekker boerenijs bereidt. Het ijs wordt gemaakt van melk van de eigen koeien en (slag)room van kaasboerderij De Kopermolen en dat proef je! Het ijs is te koop in supermarkten of bij de lokale horeca. Nog leuker is om een ijsje te eten tijdens het kanoën of een wandeling in het Lockhorsterbos.

Als derde generatie Verweij’s, zijn wij, Gert en Annette, trots op onze traditie van landbouw en ijsbereiding. Ons avontuur met ambachtelijk boerenijs begon in 2005, toen we besloten de melk van onze eigen koeien en room van de Kopermolen in Stoutenburg om te zetten in een verrukkelijk streekproduct.

Ons ijs, verkrijgbaar in diverse smaken, vormt de basis voor heerlijke nagerechten zoals ijsgebak en mini-desserttaartjes. Zelfs in de winter produceren we ijs, met een productiepiek in de zomer tot wel 300 liter per week.

Ons boerenijs vindt gretig aftrek bij restaurants in Leusden, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en Driebergen. Het ligt ook in de schappen van Jumbo in Leusden en Plus in Amersfoort. Enkele innovatieve chefs bestellen zelfs bijzondere smaken zoals knoflook- of champagne-ijs. Particulieren kunnen ook genieten van ons ijs door een bezoek aan onze winkel.

Onze boerderij is niet alleen een ijsmakerij. We houden melkkoeien, vleesvee, kippen en beoefenen akkerbouw. Onze kleine boerderijwinkel biedt een selectie van onze eigen producten aan – rundvlees, aardappelen, eieren en natuurlijk ons ijs.

Wij geloven in duurzaamheid en welzijn. Onze veestapel groeit door eigen opfok, om ziektes te voorkomen en het gebruik van antibiotica te minimaliseren. Bij alles wat we doen, staan mens en maatschappij voorop.

IJshoeve Ruitenbeek

Ambachtelijk boerenijs! Gemaakt van verse melk en room, is verkrijgbaar in unieke smaken. Verkoop op de hoeve en in diverse winkels.

Adresgegevens

Arnhemseweg 9
3832 GH Leusden

Telefoon

06-1296 5528